Hozz egy növényt, vigyél haza kettőt!

Olvasói kérésre október 16-án megtartjuk az első blog találkozónkat. A növény cserével egybekötött találkozó ingyenes és bárki részt vehet rajta.

Balkonada blog

A Burjánzó balkonok és kertek csoportban (https://www.facebook.com/groups/balkonada/) felmerült, hogy jó lenne egy növény csere-berével egybekötött találkozót tartani. 
Kapóra jött, hogy a kiskertpiac szervezője Farkas Andrea felajánlotta, hogy találkozzunk náluk a legközelebbi rendezvényükön, október 16-án. 
A helyszín, az Anker’t (Budapest, Paulay Ede utca 33, az Újszínház mellett) igazán elbűvölő, nagyon hangulatos. Balkonada blog

Balkonada blog

Jó megközelíthetősége és a számunkra biztosított külön terem ideálisá teszi arra, hogy megismerjük egymást és növényeket, tapasztalatokat cseréljünk. A teremben lesznek székek, így kedvünkre csere-berélhetünk, pihenhetünk, cseveghetünk, kinek mi tetszik. 

Az ingyenes találkozó nincs semmilyen feltételhez kötve, szívesen látunk akkor is, ha nincs csere növényed. 

A piac 10 és 16 között tart nyitva. Lesz itt minden, mint egy rendes piacon. Előadást lehet meghallgatni az ehető virágokról és aki megéhezik, bográcsban főtt csilis babot is falatozhat.

A helyszín megközelítése egyszerű, vidékről érkezők bármely pályaudvarról eljuthatnak metróval a Deák térig, ott a kis földalattira szállva pedig az Operaházig. Az átszálláskor nem kell új jegyet lyukasztani.

Az Operaházzal szembeni oldalon az első kis utcán lehet eljutni a Paulay Ede utcába és már ott is a Kiskertpiac. Az udvaron belül pedig egyenesen kell menni és túlvégén jobbra a DISCO feliratú terem lesz a miénk.

Jó megközelíthetősége és a számunkra biztosított külön terem ideálisá teszi arra, hogy megismerjük egymást és növényeket, tapasztalatokat cseréljünk. A teremben lesznek székek, így kedvünkre csere-berélhetünk, pihenhetünk, cseveghetünk, kinek mi tetszik. 

Az ingyenes találkozó nincs semmilyen feltételhez kötve, szívesen látunk akkor is, ha nincs csere növényed. 

Jegyezd be a naptárba az október 16-t és gyere a családdal, gyerekekkel, kutyával (jól olvasod, ide azt is lehet hozni!), hogy megismerkedhess a többi lelkes balkonkertésszel.

Tedd fel kérdéseid és hamarosan itt a blogban válaszolok rájuk.

Csatlakozz a találkozó Facebook eseményéhez és biztos nem maradsz le semmi fontos információról:

Balkonada blog olvasóinak őszi találkozója

0 Tovább

Ezerszínű ősz

Sokan az elmúlással társítják az őszt, de szerintem az egyik legcsodálatosabb évszakunk. A szeptember 23-tól kezdődő időszakban elsárgulnak, elvörösödnek a fák levelei és lehullás előtt még gyönyörű színpompába borítják a természetet. A későn érő növények még meghozák gyümölcseiket és elkezdődhet raktározásuk.

Érdemes kihasználni a jó időt, nyitott szemmel járva a természetben sok csodára lelhetünk, amik testi és lelki egészségünk megőrzéséről gondoskodhatnak. 

szépség ősz

szépség ősz

szépség ősz

A kertek, erkélyek is benépesültek az ősz színeivel.

szépség ősz

szépség ősz
Fotó: Sinka Erika

szépség ősz
Fotó: Pintér Márta

szépség ősz
Fotó: Strégerné Keller Violetta

Az őszi dekorációk színvilága utánozhatatlan.

szépség ősz

szépség ősz

szépség ősz

szépség ősz

Kell ennél több bizonyíték?

Mozduljunk ki, szippantsuk magukba a jó levegőt és raktározzuk el jó mélyen emlékeinkben a napfényes napok kellemes hangulatát. Jól fog jönni, ha a hideg, borongós napokon előcsalogatjuk!

További cikkek hasonló témában:

Vadregényes kert a lakótelepen

Őszi lakásdíszek házilag

Ingyenesen látogatható arborétum Buda szívében

0 Tovább

Csodás fotók a kaktusz kiállításról

Balkonada.cafebog.hu oldalon meghirdetett, kaktusz kiállítás belépőkért folyó játék egyik nyertese Csizmásné Varga Judit lett. Párosbelépőjével ingyenesen vehetett részt a kaktusz kiállításon, ahol csodálatos fotókat készített.  Csodáld meg Te is a szúrós szépségeket.

További cikkek hasonló témában:

✿ Kaktusz ritkaságok és pozsgás csodák kiállítása

✿ Botanikus kert pazar kilátással a francia Riviérán

✿ Kaktuszok gondozása

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Újra lesz Virágot egy mosolyért! nap 

A tavalyi év után 2016. június 28-án ismét indulhat a virágcsokorvadászat. Szerte az országban virágcsokok ezrei várnak megtalálásra és új gazdájukra, hogy aztán egy mosoly kíséretében egy fényképen visszajussanak készítőjükhöz. 

2016. június 28-án mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot. A hazai virágkötők – a tavalyi nagy siker után - ismét virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatainknak. Boldogságot, enyhet hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb napokat is.

Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!

Virágot egy molyosért! Fogadj örökbe egy virágcsokrot és érjen körbe a mosoly!

További részletek az esemény hivatalos honlapján:

http://viragotegymosolyert.hu/

és Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1598087550512284/

Sikeres virágcsokor vadászatot kívánok!

0 Tovább

Ők nyerték a kaktusz kiállítás páros belépőit

Megtörtént a sorsolás, itt vannak az eredmények.

kaktusz kiállítás páros belépőjegyeiért folyó játék kérdésére mindenki helyes választ adott: az esemény fókuszában a Notocactus, egy különleges, csak a dél-amerikai pampákon élő kaktusznemzetség lesz.

A szerencsés nyertesek:

Wolf Márta

Szentiványi Miklósné

Pertl Ferencné

Pajorné Kiss Edit

Mezei Jánosné

A nyerteseket a megadott email címen értesítem a nyeremény átvételéről.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A több napos rendezvény során ismeretterjesztő előadások és szaktanácsadás is várja a látogatókat, a legkisebbek pedig játékos programokban vehetnek részt, hogy még élvezetesebb legyen a pampák bebarangolása. A kiállításon a hazai kaktuszkertészetek legjava is jelen lesz izgalmas és változatos növénykínálatukkal.

Időpont:  2016. május 20-22., minden nap 9-17-ig
Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.
Részletek a www.kaktuszgyujtok.hu oldalon.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Zöldülj velem!

Nagy Jucó - Virágutazó, a virágos vállalkozások marketingese A blogon Nagy Jucó hobbi kertészeknek és erkélyszépítőknek szóló virágos, környezettudatos gondolatait, tippjeit és ötleteit olvashatod.
Jó böngészést és vidám színpompát kívánok minden balkonra, teraszra, erkélyre, loggiara, franciaerkélyre és kiskertbe!
Nagy Jucó, a virágfelelős

Kattints, ha többet szeretnél tudni rólam!

Ez van

Utolsó kommentek

Feedek

Követők

Nagy Jucó