Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

zöldülj velem!

Kezdhetjük? 
 

Hogy tetszett?

0 Tovább

Jó olvasgaTást ! 

0 Tovább

Ismét itt a Balkonada találkozó

Növény csereberével egybekötött Balkonada blog találkozónkat immár harmadik alkalommal rendezzük meg 2017. október 22-én. Csatlakozz Te is hozzánk és oszd meg a többi olvasóval a kerti vagy erkélyes tapasztalataidat. Hozz növényeket, magokat, amiket szíves elcserélnél és vigyél haza még többet!

Balkonada találkozó információi

Időpont: 2017. október 22 vasárnap 10:00 – 16:00, bárki bármikor jöhet és csatlakozhat a társasághoz és kezdéstől a zárásig ott leszek

Helyszín:  kiskertpiac Anker’t, Budapest, Paulay Ede utca 33, az Újszínház mellett - igazán elbűvölő, nagyon hangulatos hely. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

a Deák Ferenc térről, Erzsébet tértől, Andrássy úttól néhány perc séta, a kisföldalattiról az Operaház megállónál kell leszállni, az Anker't az Újszínház melletti épületben található.

Parkolás autóval érkezőknek:

a parkolás hétvégén az utcán ingyenes, egyéb lehetőség pl. a Central Passage alatti garázs (a Paulay Ede utca 5. a Király utca 8-10. felől is megközelíthető) vagy a Székely Mihály utcában lévő parkolóház.

A találkozónkra kijelölt hely a bejárattal szemben, az udvar túlsó végén jobbra, a Disco feliratú helyiségben lesz, ahol az első két alkalommal is voltunk. A találkozót növény és tapasztalat cserével kötjük egybe, kedvünkre cserélhetjük növényeinket, leülhetünk, cseveghetünk, kinek mi tetszik.

A találkozó kötetlen, bárkit részt vehet, a csere növények biztosítása sem feltétel. Minden növénykedvelőt szeretettel látunk!  

A piac 10 és 16 között tart nyitva. Az árusok rengeteg csodás növényekkel várnak, így ha nem tudsz növényt cserélni, akkor sem kell üres kézzel távoznod.

Balkonada találkozó ingyenes!

A találkozó teljesen ingyenes, a piacra sem kell belépti díjat fizetni.

A Balkonada találkozó helyszínén a növények csak is cserével válthatnak gazdát, pénzért történő árusításuk szigorúan tilos!

Sokan, sokféle növénnyel készülünk, megköszönjük, ha te is hozol, hogy valakinek örömet szerezhess vele! 

Jegyezd be a naptárba a 2017. október 22-t és gyere a családdal, gyerekekkel, kutyával (jól olvasod, ide azt is lehet hozni!), hogy megismerkedhess a többi lelkes balkonkertésszel.

Ha szeretnél több információt tudni előre és esetleg a növény csereberét is leegyeztetnéd a többiekkel, akkor gyere és csatlakozz a Facebook eseményünkhöz:

https://www.facebook.com/events/606072446449789/

Itt szemezgethetsz a kiskertpiac programjai között:

https://www.facebook.com/kiskertpiac/

A jó kedved és a pénztárcád ne hagyd otthon, mert rengeteg kézműves finomsággal várnak majd a kiállítók!

Az első találkozón beszámolóját itt találod:

http://balkonada.cafeblog.hu/2016/09/29/balkonada-blog-olvasoinak-oszi-talalkozoja/

Az idén tavaszi találkozóról itt olvashatsz:

http://balkonada.cafeblog.hu/2017/05/22/ilyen-volt-a-balkonada-tavaszi-talalkozo

További olvasnivalók hasonló témában: 

 Így gyűjtsd a vadontermő gyógynövényeket

 Insel Mainau, a csodálatos virágsziget

 Mennyire ismered a Dunát? - kvíz

 Füvészkert csodái májusban videón

 Így szexelnek a virágok

 Keresd a meztelen nőt a csodálatos természetfotókon

 Légyölő galóca csodálatos élete -videó

0 Tovább

Áprilisi hólepel a kiskertekben

Az áprilisi havazás a kiskertek lakóit is alaposan megtréfálta. A színes virágfejek alig tudnak kikukucskálni a fehér hólepel alól. 


A hirtelen ránk köszöntött hideg és havazás miatt a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportot elárasztották a szebbnél szebb fotók és az aggodalmaskodó kérdések. Mindenki próbálja találgatni, vajon mennyire viseli meg a növényeket a hólepel és a vele együtt járó hideg. Ez utóbbi pár nap múlva kiderül. A fotók pedig még így is mesések. Nem hagyhattam ki, hogy videót készítsek belőlük!
Nézd meg a csodás videót!

 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Április végi tél a kertekben

Dermesztő szépségek a kertben

Évelő növények, amelyek egész évben díszítenek az erkélyen

Minden, amit a tulipánról tudni akartál

Nárcisz, az önimádat szépséges jelképe

Virágvasárnap a kiskertben videó

0 Tovább

Lebegő bonsai és kerti trendek a közelgő Gardenexpón

Szürreális meglepetéssel készül idén Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása: március 24-26. között a Budapest Arénában mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsai fát, mely egy magyarok által fejlesztett design megoldás.

A háromnapos rendezvényen álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka vár mindenkit. Természetesség, kényelem, időtállóság: minden feltétel adott, hogy végleg leomoljon a fal kert és nappali között!  

Az ideális zöld oázis mindenkinek másmilyen. Van, aki szeret a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert gyümölcsös helyett sportolási lehetőséget, a nyári sütögetések vidám helyszínét vagy pihenőövezetet képzel el a kertjében. Semmi sem kötelező, egy azonban biztos, a Gardenexpón bármilyen elképzeléshez találhatsz ötleteket.

Idén nyáron a kert lesz a második otthonod 

Tudtad, hogy  2017-ben a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár? És azt, hogy a beton és műanyag lejárt lemez, idén a kerti utak, kerítések legfőbb alkotóeleme a kő, a kavics és a fa? A természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó!

Meghatározó irányzat idén az ami bent, az kint” elve, vagyis a kertünknek, teraszunknak funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit kell tükröznie. A kültéri bútorok időtállósága az esztétikum mellett elsődleges szempont. A vízálló anyagok, a magas UV-tűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be a gyártók a kiállításon.

Ilyet még biztosan nem láttál!

Ámulatba ejtő meglepetésekből persze idén sem lesz hiány. A Gardenexpón mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsait, 2017 egyik nagy kedvencét. Az ötlet magyar szabadalom, melyet a miniatűr fácskák iránt érzett szerelem és egy dubai felkérés hívott életre. A szürreális jelenségről és a speciális technológiáról mindent megtudhatsz a rendezvényen!

Több ezer virágzó orchidea egy helyen

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen fantasztikus közelségből csodálhatod meg hazai és külföldi nemesítők növényeit. Öt távoli országot bemutató inspiratív kompozíciók várnak mindenkit, melyek 3500 virágzó orchideából készülnek.

Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor lesz valódi kert, ha otthonossá teszed. Az udvarba, teraszra életet kell lehelni, hogy igazán kellemes legyen a fák alatti időtöltés. Hogy az adottságokból kihozd a legjobbat, kreativitásra és magas fokú szakértelemre van szükség. Szerencsére mindkettőt megtalálod március 24-26. között a Gardenexpón, ahol a legjobb hazai kertszakértőkkel is találkozhatsz a 8000 négyzetméteres bemutatótérben.

A rendezvényen természetesen nyerni is lehet, úgyhogy feltétlenül regisztrálj a www.gardenexpo.hu oldalon, hogy esélyed legyen hazavinni a rendezvény fődíjait, az álomszép kerti garnitúrát, a profi kerti grillt vagy az elektromos fűnyírót!

Ha pedig már a belépőjegyed is megszeretnéd nyerni, kattints az alábbi linkre és válaszolj egy egyszerű kérdésre:

http://balkonada.hu/nyerj-paros-belepojegyet-gardenexpo-2017/

További olvasnivalók hasonló témában: 

 Orchidea ünnep a Gardenexpo 2015 kiállításon 

 Gardenexpo 2015, ahogy én láttam

 Nyaralunk a kertben pályázat legszebb kertje

 Orchidea kiállítás csodálatos képeken és videón

 Kerti trendek 2017: természetesség mindenek felett

 Kék orchidea létezik vagy átverés? 

0 Tovább

Zöldülj velem!

Nagy Jucó - Virágutazó, a virágos vállalkozások marketingese A blogon Nagy Jucó hobbi kertészeknek és erkélyszépítőknek szóló virágos, környezettudatos gondolatait, tippjeit és ötleteit olvashatod.
Jó böngészést és vidám színpompát kívánok minden balkonra, teraszra, erkélyre, loggiara, franciaerkélyre és kiskertbe!
Nagy Jucó, a virágfelelős

Kattints, ha többet szeretnél tudni rólam!

Követők

Nagy Jucó

HTML