Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodás fotók a kaktusz kiállításról

Balkonada.cafebog.hu oldalon meghirdetett, kaktusz kiállítás belépőkért folyó játék egyik nyertese Csizmásné Varga Judit lett. Párosbelépőjével ingyenesen vehetett részt a kaktusz kiállításon, ahol csodálatos fotókat készített.  Csodáld meg Te is a szúrós szépségeket.

További cikkek hasonló témában:

✿ Kaktusz ritkaságok és pozsgás csodák kiállítása

✿ Botanikus kert pazar kilátással a francia Riviérán

✿ Kaktuszok gondozása

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Újra lesz Virágot egy mosolyért! nap 

A tavalyi év után 2016. június 28-án ismét indulhat a virágcsokorvadászat. Szerte az országban virágcsokok ezrei várnak megtalálásra és új gazdájukra, hogy aztán egy mosoly kíséretében egy fényképen visszajussanak készítőjükhöz. 

2016. június 28-án mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot. A hazai virágkötők – a tavalyi nagy siker után - ismét virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak. Az apró figyelmességgel arra kívánnak rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatainknak. Boldogságot, enyhet hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb napokat is.

Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új gazdik visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!

Virágot egy molyosért! Fogadj örökbe egy virágcsokrot és érjen körbe a mosoly!

További részletek az esemény hivatalos honlapján:

http://viragotegymosolyert.hu/

és Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1598087550512284/

Sikeres virágcsokor vadászatot kívánok!

0 Tovább

Ők nyerték a kaktusz kiállítás páros belépőit

Megtörtént a sorsolás, itt vannak az eredmények.

kaktusz kiállítás páros belépőjegyeiért folyó játék kérdésére mindenki helyes választ adott: az esemény fókuszában a Notocactus, egy különleges, csak a dél-amerikai pampákon élő kaktusznemzetség lesz.

A szerencsés nyertesek:

Wolf Márta

Szentiványi Miklósné

Pertl Ferencné

Pajorné Kiss Edit

Mezei Jánosné

A nyerteseket a megadott email címen értesítem a nyeremény átvételéről.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A több napos rendezvény során ismeretterjesztő előadások és szaktanácsadás is várja a látogatókat, a legkisebbek pedig játékos programokban vehetnek részt, hogy még élvezetesebb legyen a pampák bebarangolása. A kiállításon a hazai kaktuszkertészetek legjava is jelen lesz izgalmas és változatos növénykínálatukkal.

Időpont:  2016. május 20-22., minden nap 9-17-ig
Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.
Részletek a www.kaktuszgyujtok.hu oldalon.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Nyerj páros belépőt a kaktusz kiállításra!

Mindenkit szeretettel vár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete május 20-21-22-én az ELTE Füvészkertben háromnapos kiállítására és vásárára. Az esemény fókuszában a Notocactus, egy különleges, csak a dél-amerikai pampákon élő kaktusznemzetség lesz. Most egy kérdés megválaszolásával páros belépőjegyet nyerhetsz!

A kaktuszokról legtöbben tüskés gumókra asszociálunk, amelyeket ötödik osztály tájékán elkezdtünk szenvedélyesen gyűjteni, ám körülbelül két héttel később rájuk untunk; és az óta is a nagyi nappalijának két ablaktáblája között léteznek, túlélve mindent, szépen, lassan, komótosan növekedve.

A kaktuszok azonban ennél jóval több figyelmet - és gondoskodást - érdemelnek, a mostani kiállítás pedig azt is megmutatja, milyen fantasztikus kincseket rejt ez a nem igazán kellően ismert növénycsalád.
Kiváló példa a kiállítás "kiemelt vendége", a Notocactusok nemzetsége. Ezek a déli kaktuszok a messzi Dél Amerika - Uruguay, Argentína, Paraguay és Brazília területéről származnak, ahol a végtelen pampákat díszítik. Igen, díszítik - hiszen ezek a növények 6-8cm virágátmérőjű, gyönyörű, színpompás virágaikkal ékesítik a pusztákat, a sárga különböző árnyalataiban, rózsaszínben vagy vörösben tündökölnek.

Nagyságuk elérhet egy kisebb sárgadinnye méretet, középtöviseik egyenesek, szaru színűek vagy barnásak.  Ezek a növények védelmét szolgálják, amire szükség is van az élőhelyen, ugyanis a Dél- Brazil államok pampáin több tízezer Angus hús marhát legeltetnek a helyi farmerek, melyek a világ egyik legkiválóbb marhahúsát adják! Azonban az Angusok és a kaktuszok jól megférnek egymással, a tövises növénycsodákat a legelő csordák messzire elkerülik, és tisztelik a kaktusz töviseket. Az utóbbi időben a farmerek is rájöttek, micsoda érték rejlik a pompásan virágzó kaktuszokban, a puszták kitartó, ellenálló virágoskertjében, és kövekkel kerítik körül komolyabb telepeiket.

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete rendezvényén a Notocactusok mellett több száz kaktuszfaj tüskés oszlopai, gömbjei, liánok és kavicsok, pozsgások, tillandsiák és más szárazságtűrő növények is láthatóak lesznek. 

A több napos rendezvény során ismeretterjesztő előadások és szaktanácsadás is várja a látogatókat, a legkisebbek pedig játékos programokban vehetnek részt, hogy még élvezetesebb legyen a pampák bebarangolása. A kiállításon a hazai kaktuszkertészetek legjava is jelen lesz izgalmas és változatos növénykínálatukkal.

Időpont:  2016. május 20-22., minden nap 9-17-ig
Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.
Részletek a www.kaktuszgyujtok.hu oldalon.

0 Tovább

Mire jó a meztelen kertészkedés?

Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Meztelen Kertészkedés Világnapját. A pucér kertészkedés hívei természetközeliség intenzívebb megélésével magyarázzák a különös hóbortot.    

kertészkedés

A Meztelen Kertészkedés Világnapjának (angolul a World Naked Gardening Day, röviden WNGD) hivatalos honlapja is van, ahol fotókkal és meggyőző mondatokkal népszerűsítik a ruhátlan kertészkedést.

kertészkedés

A ma embere számára a kertészkedés nem a megélhetést szolgálja, egyre inkább egy hobbi. Egy egészséges szenvedély, ami nemcsak örömforrás, de hasznos is és többnyire sikerélménnyel párosul. Bár csendes kikapcsolódást a négy fal között is találhatunk, a természetben végzett fizikai munkának számos jótékony hatása is van. Az egész napos ülőmunka, a városi zaj után jól esik a frissebb levegőn, egészséges napsütésben végzett fizikai munka. A kerti teendők többnyire  sikerélménnyel kecsegtetnek, akár haszon-, akár díszítő értékkel bíró növényeket nevelünk. A növénygondozást gyakran terápiaként is ajánlják, különösen időseknek, betegeknek és még mozgássérülteknek is. 

A kertészkedés többniyre nem magányos tevékenység, gyakran együtt végzik a családok, barátok a kiskertben vagy a nagy városkban egyre népszerűbb közösségi kertekben. A közös kerti munkák jó alkalmat adnak arra is, hogy a gyerekeket kirángassuk a számítógép, a Tv elől és közös élményeket szerezve akár komoly témákat is megbeszéljünk. A kertészkedéssel szórakoztatva, játékosan nevelhetünk.  A természet titkainak felfedezésével egyidejűleg fejlődik a gyerekek kézügyessége, szín- és formafelismerő képessége, szaglása, tapintása. Az elvetett apró mag gondozása felelősségtudatra nevel és sikerélményt okoz. A saját magunk által nevelt zöldségek, gyümölcsök íze felülmúlhatatlan. A frissen szedett termés zamata össze sem hasonlító a heteket utazó, kényszerérő, génmanipulált zöldségekével.

Mivel ad többet a meztelen kertészkedés?

A nudizmust és a kertészkedést ötvözők álláspontja szerint a pucér kertészkedés sokkal többet ad, mint a ruhában végzett kertgondozás. Az irányzat követői elsősorban viccesnek tartják a fesztelenül, szabadon végzett kerti munkákat. Örömet lelnek a közös tevékenységben, a teljes meztelenség pedig segíti átérezni, hogy mi emberek is a természet szerves részei vagyunk. A ruháitól megszabadult ember közelebb kerül az anyaföldhöz és visszanyúlik a gyökerekhez. Olyan szabadnak és boldognak érzi magát, mint Ádám és Éva az édenkertben.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Zöldülj velem!

Nagy Jucó - Virágutazó, a virágos vállalkozások marketingese A blogon Nagy Jucó hobbi kertészeknek és erkélyszépítőknek szóló virágos, környezettudatos gondolatait, tippjeit és ötleteit olvashatod.
Jó böngészést és vidám színpompát kívánok minden balkonra, teraszra, erkélyre, loggiara, franciaerkélyre és kiskertbe!
Nagy Jucó, a virágfelelős

Kattints, ha többet szeretnél tudni rólam!

Követők

Nagy Jucó

HTML