Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

zöldülj velem!

Kezdhetjük? 
 

Hogy tetszett?

0 Tovább

Mire jó a meztelen kertészkedés?

Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Meztelen Kertészkedés Világnapját. A pucér kertészkedés hívei természetközeliség intenzívebb megélésével magyarázzák a különös hóbortot.    

kertészkedés

A Meztelen Kertészkedés Világnapjának (angolul a World Naked Gardening Day, röviden WNGD) hivatalos honlapja is van, ahol fotókkal és meggyőző mondatokkal népszerűsítik a ruhátlan kertészkedést.

kertészkedés

A ma embere számára a kertészkedés nem a megélhetést szolgálja, egyre inkább egy hobbi. Egy egészséges szenvedély, ami nemcsak örömforrás, de hasznos is és többnyire sikerélménnyel párosul. Bár csendes kikapcsolódást a négy fal között is találhatunk, a természetben végzett fizikai munkának számos jótékony hatása is van. Az egész napos ülőmunka, a városi zaj után jól esik a frissebb levegőn, egészséges napsütésben végzett fizikai munka. A kerti teendők többnyire  sikerélménnyel kecsegtetnek, akár haszon-, akár díszítő értékkel bíró növényeket nevelünk. A növénygondozást gyakran terápiaként is ajánlják, különösen időseknek, betegeknek és még mozgássérülteknek is. 

A kertészkedés többniyre nem magányos tevékenység, gyakran együtt végzik a családok, barátok a kiskertben vagy a nagy városkban egyre népszerűbb közösségi kertekben. A közös kerti munkák jó alkalmat adnak arra is, hogy a gyerekeket kirángassuk a számítógép, a Tv elől és közös élményeket szerezve akár komoly témákat is megbeszéljünk. A kertészkedéssel szórakoztatva, játékosan nevelhetünk.  A természet titkainak felfedezésével egyidejűleg fejlődik a gyerekek kézügyessége, szín- és formafelismerő képessége, szaglása, tapintása. Az elvetett apró mag gondozása felelősségtudatra nevel és sikerélményt okoz. A saját magunk által nevelt zöldségek, gyümölcsök íze felülmúlhatatlan. A frissen szedett termés zamata össze sem hasonlító a heteket utazó, kényszerérő, génmanipulált zöldségekével.

Mivel ad többet a meztelen kertészkedés?

A nudizmust és a kertészkedést ötvözők álláspontja szerint a pucér kertészkedés sokkal többet ad, mint a ruhában végzett kertgondozás. Az irányzat követői elsősorban viccesnek tartják a fesztelenül, szabadon végzett kerti munkákat. Örömet lelnek a közös tevékenységben, a teljes meztelenség pedig segíti átérezni, hogy mi emberek is a természet szerves részei vagyunk. A ruháitól megszabadult ember közelebb kerül az anyaföldhöz és visszanyúlik a gyökerekhez. Olyan szabadnak és boldognak érzi magát, mint Ádám és Éva az édenkertben.

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

0 Tovább

Zöldülj velem!

Nagy Jucó - Virágutazó, a virágos vállalkozások marketingese A blogon Nagy Jucó hobbi kertészeknek és erkélyszépítőknek szóló virágos, környezettudatos gondolatait, tippjeit és ötleteit olvashatod.
Jó böngészést és vidám színpompát kívánok minden balkonra, teraszra, erkélyre, loggiara, franciaerkélyre és kiskertbe!
Nagy Jucó, a virágfelelős

Kattints, ha többet szeretnél tudni rólam!

Követők

Nagy Jucó

HTML