A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium a 2016. évben, immáron negyedik alkalommal hívja fel Budapest lakosait, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket! Ezzel hozzájárulnak egy mentálisan és fizikálisan egészségesebb város létrehozásához, valamint értékes ajándékokat nyerhetnek!

balkonzöldítés Balkon Aranya Pályázat 2016

Az eddig megszokott kategóriákon (balkon, párkány, gang) túl idén újabb kategóriával bővül a pályázat, lehetőséget adva arra, hogy aki teraszán, tetőteraszán szeretne kertészkedni, az is versenybe szállhasson!

A pályázati anyag most már angol nyelven is elérhető és a zsűrit is megnevezték már a pályázati kiírásnál.

A teljes magyar nyelvű pályázati kiírás elérhetősége:

http://balkonaranya.hu/data/balkonaranya2016.pdf

A pályázók fényképet készítenek a zöldíteni kívánt erkélyről, ablakpárkányról, gangról, teraszról eredeti állapotában. Megálmodják, majd elkészítik a növénykiültetéseket. Az elkészült művet szintén lefényképezik. A pályázati anyagokat a www.balkonaranya.hu oldalon található űrlapon tudják feltölteni. A benyújtási határidő után, a szakmai zsűri bírálata alapján, egy erre a célra megrendezett eseményen kiosztásra kerülnek a díjak kategóriánként és a különdíjak. 

balkonzöldítés Balkon Aranya Pályázat 2016

z eddigi gyakorlat szerint idén is egy, a Szakkollégium által felkért, szakértőkből álló zsűri dönt majd a díjakról. Az a megtiszteltetés ért, hogy engem is felkértek, legyek az ítészek egyike. Természetesen örömmel elvállaltam az elismerő felkérést.

A szakmai zsűri tagjai:

Vera Enzi

A University of Life Sciences-BOKU oktatója, a Green4Cities és az Európai Zöldtető és Zöldfal Szövetség munkatársa.

Dr. Fekete Szabolcs

A Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék, tudományos segédmunkatársa, dísznövény guru, balkon növény specialista.

Nagy Jucó (ez én vagyok :) )

Virágkötő és balkon blogger, népszerű blogjaival terjeszti a városi élet zöldítésének fontosságát és kimeríthetetlen tárházát.

Kardkovács Árpád

Korábbi nyertesünk, az eddigi években mindig fantasztikus pályázattal dicsekedhetett, munkásságát elismerte az összes Balkon Aranya programot látogató érdeklődő és a zsűri. (Ő az akinek a csodálatos Bougainvillea-s erkélyét és murvafürt nevelési tanácsait már én is megírtam.)

A pályázat kiírói szívesen fogadják a támogató adományokat, a részletekről itt olvashatsz:

http://balkonaranya.hu/data/balkonaranya_issue2016_hu.pdf

A Balkon Aranya pályázat egy olyan lehetőség, amivel csak nyerni lehet. A balkonkertészkedés sok örömöt tartogat, a szép környezet sugallta pozitív hangulatot és minőségibb életérzés kihat a mindennapjainkra is. Ha mindemellett még a szakmai zsűri elismerését is sikerül kivívni, az csak hab a tortán. 

A pályázat beadási határideje 2016. október, így még bőven van időd elkészíteni a pályázati anagot.


Ne hezitálj! Balkonzöldítésre és pályázatra fel!

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!